It is currently Tue Oct 19, 2021 12:11 pm    

*

Romance Scam

Please report romance scams and dating scams here. We accept reports on Russian scammers and Nigerian scammers.

Disclaimer regarding pictures posted on the board: please understand that you are NOT looking at the pictures of people who are actually scamming you. The people portrayed on these photos are innocent men and women, NOT involved in scamming in any way and have nothing to do with scammers. The scammers are using their images without their knowledge or permission to deceive their victims and steal their money.Join our SCAM FREE DATING SITE
Readnotify - trace your emails, get IPs
RESEARCH SCAMMERS BY NAME
Forum rules:

** PLEASE READ BEFORE POSTING!

RESEARCH SCAMMERS BY EMAIL

FAQ in Hungarian

Information about scams in different languages
User avatar
FrumpyBB
Site Admin
Posts: 64597
Joined: Sun Apr 06, 2008 7:35 pm
Location: Central Europe


Bookmark and Share

FAQ in Hungarian

Postby FrumpyBB » Thu Apr 05, 2012 11:02 pm

Üdvözöljük/Gyakran Ismételt Kérdések

Üdvözlünk a romancescam.com fórumán. Megértjük, hogy alig várod, hogy posztold annak a scammer-nek az adatait, akit jelenteni szeretnél, de mielőtt még ezt megtennéd, kérünk vedd a fáradtságot, és olvasd el ezt topicot, valamint nézd meg az ajánlott linkeket. Ezek fognak segíteni abban, hogy meglásd mi a leghatékonyabb módja a posztolásnak, valamint hogyan lehetsz biztos abban, hogy a jelentésed tartalmazza az összes szükséges információt annak a megelőzésére, hogy mások is pénzt veszítsenek el ugyanamiatt a scammer miatt. A topicok rövidek, nem tart sokáig elolvasni őket.

Viszont mielőtt belekezdenénk, nézzünk végig néhány alapvető és nagyon fontos dolgot.

Az első és legfontosabb lépés, hogy azonnal szakíts meg minden kapcsolatot a scammer-rel. Ha a kapcsolatot továbbra is fenntartod, az nemcsak a fájdalmadat hosszabbítja meg, hanem ha nem is szándékosan de segítheti a scammer-t abban, hogy hogyan lehessen még hatékonyabb.

A felhasználóneved a valódi neved, email címed esetleg messenger címed? Vedd fel a kapcsolatot Marisa-vel és kérd meg, hogy változtassa meg, elvégre nem szeretnénk ha bajod származna abból, ha a valós adataidat is közzéteszed itt. Hasonlóan, győződj meg afelől, hogy minden adatodat törölted amikor posztoltad a jelentésedet a scammerről.

Olyan helyi szabályunk van, mely majdnem az összes scammert megakadályozza abban, hogy ezt a site-ot megnyissák. Csak kis részletét látják annak, amit a keresőmodul mutat előnézetben. A besúgókat rendszerint észrevesszük és nagyon gyorsan töröljük. Azokat, akik posztolnak, hamar észrevesszük, kigúnyoljuk, és áthelyezzük a „mugu says” - „mugu mondja” topicba, hogy mások is kinevessék őket, majd töröljük őket. Észre fogod venni, hogy nagyon kevés spamunk van ezen az oldalon. Ez az itt elhelyezett blokkoknak köszönhető. A Pending section az összes kereső elől rejtve van, tehát annak a néhány nem 100%-osan bizonyított scammernek csak ebben a section- ban találhatóak meg az adataik. Mindaz ami itt található, egy keresőben sem jelenik meg.

Bármily kísértés is, ne mondd el a scammer-eknek, hogy ők itt vannak. Ha a scammer megtudja, hogy az adatai itt megtalálhatóak, valószínűleg új nevet, emailt, fog változtatni és megváltoztatja a felhasznált fényképeit is. Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni: NE MONDD EL A SCAMMER – NEK, HOGY MEGTALÁLHATÓ EZEN AZ OLDALON! Ha ezt megteszed, az account – odnak vége.

Bízz abban amit a moderátorok mondanak neked. Jó ok van arra, hogy miért éppen ők a moderátorok. Nagy ismeretet szereztek arról, hogyan is dolgoznak a scammer – ek, tapasztalatot szereztek mind a scammer – ekről, mind azokról, akik scammer – ek áldozatai voltak, valamint tény az is, hogy hajlandóságot mutatnak arra, hogy segítsenek másoknak. Nem az számít mit olvasol egy topicban, a moderátor szavát fogadd mindig igazságként. Több mint 30 év tapasztalat áll mögöttünk a scammer – eket illetően, éppen ezért tudjuk miről beszélünk.

Ne higgy a scammer szavainak, saját magukat úgy tudják megjeleníteni, mintha az a személy lenne előtted, akinek a képeit felhasználták. Bizonyítékként nézz körül ITT.

Kérünk, hogy vedd tudomásul, hogy azzal, hogy ennek a fórumnak a tagja lettél, elfogadod a szabályait és előírásait. Aki durván vagy ismételten megsérti ezeket a szabályokat, annak a profilja a fórum személyzetének figyelmeztetése nélkül le lesz zárva.

Ha ez az oldal megvéd téged attól, hogy a scammer – ek miatt pénzt veszíts el, akkor kérünk vedd fontolóra és legyél adományozz nekünk havi 5 dollárt. Bármelyik oldalon megteheted ezt a megfelelő gombra kattintva.

És most térjünk rá a GYIK-re:

„VAN VALAMI MÓDJA ANNAK, HOGY A SCAMMERT LETARTÓZTASSÁK?

Ez nehezen lehetséges. A scammerek rendszerint internet kávézókból dolgoznak, hamis személyiséget használnak, és anonym mobil telefon számokat. Egytől egyig online bűnözők, rendkívül jól rejtőzködnek. Ezenkívül gyakran valamely más korrupt országban élnek.
Csak rendőrségi jelentést tudsz (és kellene) tenni, de normális esetben a helyi rendőrségnek nincs más országokra kiterjedően hatásköre.

„HOGY TALÁLHATOM MEG A FÉNYKÉPEN LÉVŐ VALÓDI SZEMÉLYT, HOGY TUDASSAM VELE, HOGY SCAMMER VISSZAÉL A FÉNYKÉPÉVEL?”

Azonkívül, hogy ha a Tineye-ra a fényképeit feltéve nem jelenik meg esetleg a valódi adata, vagy esetleg az adatai már megtalálható a fórumon, nincs más mód a lenyomozásukra. Még ha találsz is valaki mást aki ezeket a fényképeket használja, valószínűleg szintén egy scammer lehet, aki ugyanúgy visszaél ugyanazokkal a fotókkal.

Nézd meg erre vonatkozóan azt a fórumot, ami egy katona feleségéről szól.

„VISSZASZEREZHETEM A PÉNZEM?”

Attól tartunk az átutalt pénz visszaszerzésére egyáltalán nincs mód. Ezért kedvelik a scammer –ek ezt a pénzszerzési módot. Anonym, az egész világon elterjedt, bárhol is él a scammer.

„VALAKI ÍRT NEKEM EMAILT ÉS AZT ÍRTA, HOGY VISSZASZEREZHETEM A PÉNZEMET”

Ezt hívják a scammer visszatérésének. A scammer megpróbál egy utolsó lépést tenni feléd, hogy pénzt szerezzen tőled. Ne dőlj be ennek.

„SEGÍTSÉG! A SCAMMER MEGFENYEGETETT ENGEM ÉS A CSALÁDOMAT!”

Ha egy scammer megtudja, hogy posztolva lett erre a honlapra, valószínűleg mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az ellene szóló jelentést eltüntesse innen. Minden fenyegetése csak üres szó. Nem fog elkapni téged, nem fog az országodba repülni. Sosem fogja elhagyni a biztonságos és anonym internet kávézóját. Fenyeget párszor telefonon, de amint felfogja, hogy nem jut semmire, fel fogja adni és a következő áldozatához fordul. A scammer fenyegetések csak ugatások, nem harapások. Az elmúlt öt évben bárkinél több scammerel találkoztunk és még mindig itt vagyunk. Nos, mit mond ez neked?

„JELENTSEM-E A PROFILJÁT VAGY AZ EMAIL CÍMÉT HOGY MEGSZÜNTESSÉK?”

Ne tedd. Ha valaki jelenti a profilját, valószínűleg ő egy újat fog nyitni, ami a google keresőjében nem lesz látható. Ugye nem akarod, hogy amit posztoltál az értéktelenné váljon csak azért mert ily módon a tartalma törölve lett?

„HOGYAN POSZTOLJAM A SCAMMERT?”

1) Keresd meg az általuk használt fényképekről, és az általuk említett lakóhelyről szóló megfelelő fórumot.
2) Nyiss egy új topicot
3) Posztold a scammerrel kapcsolatos információkat, győződj meg arról, hogy a saját adataidat törölted. Posztolj annyi információt amennyit csak tudsz. Ne csak egy képet vagy egy email címet, hanem posztold a nevét, fényképeit, („fénykép hozzáadás opció”), telefonszámait, a Western Unionhoz használt adatokat, korábbi email címeit, amennyiben ez lehetséges, az email header-rel együtt. Az alábbi linkre kattintva információt találsz arról, hogy találod meg az email header-t: viewtopic.php?f=74&t=10910

„MIT TARTALMAZZON A JELENTÉSEM?”

Amennyi adatot csak lehet. Hol találkoztál vele, mit mondott hol él, email címet, email headert, fényképeket, telefonszámokat, neked írt email-jeinek, Messenger üzeneteinek a másolatát, a pénzkérést, bármit és mindent. Csak győződj meg arról, hogy személyes adataidat törölted máskülönben egy mérges scammer-rel/még több spam-mal fogod végezni. Minél több dolgot posztolsz, annál valószínűbb, hogy valaki azokat megtalálja, és nem fog pénzt küldeni a scammernek. Ha valamiben nem vagy biztos, tedd fel a kérdésedet a pending section-ban.

„HOGYAN TEGYEK FEL KÉPEKET?”

Az alábbi video megmutatja, hogy nemcsak Privát Üzenetet tudsz küldeni egy személynek, hanem megmutatja azt is hogy tudsz Privát Üzenethez vagy egy poszthoz képet mellékelni: http://www.youtube.com/watch?v=BoUe6-sB1do" onclick="window.open(this.href);return false;

„MILYEN KÉP MEGENGEDETT?”

A honlap jövőjének biztonsága miatt csak a teljes ruházatú képek a megengedettek, meztelen, alul öltözött, bikinis képek nem megengedettek. Akik folyamatosan megszegik ezt a szabályt, azoknak az account-ja törölve lesz.

„MIÉRT LETT TÖRÖLVE A POSZTOM?”

Nagyon ritkán fordul elő, hogy törlünk egy posztot. Főként azért helyezünk át egy posztot ha az rossz helyen van. Vagy beolvasszuk egy másik topicba, ugyanazokat a képeket használva, vagy ha több információra van szükségünk, áthelyezzük a pending section-ba. A scammer-eket az általuk használt képeikkel csoportosítjuk, ezért ha te posztoltad a scammert ugyanazzal a névvel és ugyanazzal a levéllel, de a képek amiket posztoltál egy másik személyt ábrázolnak, akkor értelemszerűen a posztot áthelyezzük. Egyedül a scammerek vagy a spammerek posztjait töröljük. Ezzel egy időben le is tiltjuk őket

„MIÉRT NEM TUDOM SZERKESZTENI A POSTOMAT?”

Ezt azért kellett bevezetünk, mert sok embert fenyegetett meg vagy beszélt rá a scammer arra, hogy távolítsa el a jelentését. Ha a topic nincs a pending section-ban, akkor a fórumszemélyzetnek (akiknek több mint 30 év tapasztalatuk van a scamerek viselkedését illetően) nincs kétsége afelől, hogy a topic egy scammerről szól és nem egy ártatlan emberről. A scammerek minden trükkjét láttuk korábban, ezért nem fognak bennünket becsapni azzal, hogy törlünk egy topicot.Kérlek ne felejtsd el, hogy az adományod nélkül ez az oldal nem tud létezni.
Vedd meg a hivatalos RS könyvet itt
A leggyakrabban feltett kérdések válaszai itt. Nézd meg.
Keresd meg a scammer email címét a Spokeo-val.

Thanks a lot to Catrull for the translation.
Please try your best to block ALL your scammer´s still incoming messages and calls!

What is all this? => The FAQ

The scammers vs. Why is "he" still doing it?

Why is alerting the man in the pictures DANGEROUS?

Please click why confronting my scammer is terribly wrong :)

FAQ in Hungarian

Sponsor

verispy.com
Sponsor
 

Return to “Information about scams in different languages”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron